jueves, 7 de octubre de 2010

SISTEMA OPERATIU



 Un sistema operatiu és el software bàsic d’un ordinador que crea una connexió entre la resta de programes de l’ordinador, els dispositius hardware i l’usuari. Les funcions bàsiques del sistema operatiu són administrar els recursos de la màquina, coordinar el maquinari i organitzar arxius i directoris en dispositius d'emmagatzematge.
Els Sistemes Operatius més utilitzats són Dos, Windows, Linux i Mac. Els sistemes operatius li tradueixen a l'ordinador les ordres que li donem a través dels diferents comandaments o accions que fem per mitjà dels programes que utilitzem. Sense un sistema operatiu l'ordinador no fa res.
Existeixen diversos tipus de sistemes operatius, definits segons la seva capacitat per administrar simultàniament informació de 16 bits, 32 bits, 64 bits o més.

 
Sistema
Programació
Usuari únic
Usuari múltiple
Tarea única
Multitarea


DOS
16 bits
X

X



Windows3.1
16/32 bits
X


no preventiu


Windows95/98/Me
32 bits
X


cooperatiu


WindowsNT/2000
32 bits
X

preventiu


WindowsXP
32/64 bits
X

preventiu


Unix / Linux
32/64 bits
X

preventiu


MAC/OS X
32 bits
X

preventiu


 VMS
32 bits  
X
  preventiu 

SISTEMES OPERATIUS:
A continuació us parlare d'alguns sistemes operatius bastant coneguts al món de l'nformàtica.

Windows:
Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windowsel novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI).[1] Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatius client usats a Internet.La versió més recent d'un Windows client és el Windows 7; la versió més recent de servidor és el Windows Server 2008 R2.

Mac:

Nom amb el qual actualment ens referim a qualsevol computadora personal dissenyada, desenvolupada, construïda i comercialitzada per Apple Inc. Els Macintosh, coneguts simplement com Mac en tots els cercles, són una família d'ordinadors manufacturats per Apple Computer, empresa amb seu a Cupertino, California, EUA. Anomenats així per les pomes McIntosh, el tipus de poma favorita de Jef Raskin, els Mac van ser llançats al mercat el gener de 1984 amb un famós anunci a la Super Bowl. Va ser el primer ordinador a popularitzar la interfície gràfica d'usuari (GUI o IGU), cosa que en aquell temps va suposar un salt revolucionari en ordinadors domèstics.

Linux:

És el sistema operatiu format pel nucli del sistema o kernel Linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu. Actualment existeixen nombroses distribucions de programari del sistema operatiu Linux o GNU/Linux, algunes de les quals gestionades per empreses privades (SuSE, Mandriva, RedHat, Ubuntu) i d'altres per comunitats d'usuaris i programadors (Debian, Knoppix, Gentoo, Mepis) i fins i tot Comunitats autònomes (LinEx, Linkat) o Instituts d'Ensenyament Secundari (BIADIX). Les diferències que tenen són bàsicament l'alliberament (o tancament) de codi a la comunitat, la incorporació (o la manca) d'interfícies gràfiques per a la gestió de nombroses aplicacions, la facilitat (o complicació) d'instal·lació i ús, i el grau de dependència d'una empresa.

lunes, 4 de octubre de 2010

Correfocs del Pedró





Doncs aquí us deixo amb la foto que ens vam fer jo i els meus amics la nit dels correfocs del Pedró. Va ser una nit fantàstica amb aquest nois:
Marina,Ana,Guille,Giovanni,Robert,Lucia,Alba,Laura,Blanca,Pecellin, Gerard, Saskia, etc. Vam anar tots junts a córrer al costat dels correfocs i també ens vam mullar com bojos a una font que hi havia a la plaça. Nois sempre junts!