sábado, 20 de noviembre de 2010

L'èxit d'Internet 2.0

Resum de la notícia: Aquesta notícia tracta de que hi ha uns 500 llocs d'informació que concentren més de la meitat de totes les visites de tot el món. Aquest llocs són un 0,003% de totes les pàgines que existeixen al món actual. Aquesta dada indica l'èxit d'algunes pàgines. Segons Alexa, les tres primeres webs de Internet són:
-Google
-Facebook
- Youtube
Google és amb diferència la pàgina més visitada del món, està especialitzada en la recerca d’informació a Internet. Google rep 1 de cada 4 visites web de tot el planeta. Google és ara mateix el principal buscador de tot el planeta.
La segona web més visitada del món és Facebook. Al principi es pensava que seria una moda passatgera, però s’han consolidat com a impulsors de les relacions socials a la web. Existeixen altres webs impulsores de les relacions socials com Tuenti, Twiter, etc, però Facebook és el líder. Facebook és la xarxa social més popular amb més de 500 milions d’usuaris i uns 200 milions de visites al mes.
Facebook també és un exemple de web 2.0, ja que és un terme que es refereix a llocs web que obtenen una part del seu valor a través de les accions dels usuaris.
Youtube és la tercera web més visitada, s’ha convertit en el nou estendard del món audiovisual, compartir vídeos, compartir tendències, oci individual de masses.
Opinió personal: La meva opinió sobre aquest article es que a l'actualitat, a ple segle XXI, l'ús d'Internet va cada dia augmentat, malgrat que hi ha unes pàgines fixes que han marcat èxit i que no seran tan fàcils de substituir. Aquestes pàgines ( Google, Facebook i Youtube) dónen molta vida a l'usuari, ja que a Google pots buscar informació de moltes coses, com malalties, pel·lícules, etc. Facebook és una bona red social ja que et permet jugar, compartir fotos i parlar amb els teus amics. Això permet que es puguin conservar molts amics que es distàncien amb el temps. Finalment Youtube, és el lloc de més d'oci ja que crec que és la pàgina web on més pots riure i on pots estar molt bé informat sobre les últimes aportacions músicals o documentals per estudiar les matèries de l'escola.



domingo, 14 de noviembre de 2010

MONTSERRAT 2010



Per penjar presentacions de fotografies al bloc es pot fer directament amb les webs de “imageloop.com” i “slide.com”. Jo el vaig fer amb la segona pàgina nombrada.
Hem de seguir els següents passos si volem fer una presentació com la que hi ha a continuació:
-Anem a la pàgina web: www.slide.com
-Clickem al botó “crear” i “crear slideshow”
-Prenem el botó “Browse” i triem les fotos que volem posar a la nostra presentació.
-Es carreguen les fotos. Es recomana tenir una bona connexió a Internet per facilitar aquest procés.
-A continuació, es poden afegir efectes i transicions amb el menú de pestanyes del que disposem a la nostra dreta.
-Una vegada finalitzada la presentació( cal assegurar-se de que esta acabada correctament) li clickem al botó de guardar, on ens donarà l'opció de fer els últims canvis a l'aspecte de la nostra presentació, com per exemple el títol o el director de la producció.
-Finalment, elegim on volem penjar la nostra creació i ens donarà un codi HTM, que em de penjar a continuació al nostre blog.
-Com a cosa recomenable, es pot anar a l'HTM de l'entrada del blog i eliminar la publicitat i certes cosas que puguin fer la presentació més agradable.

          Així es com quedaria una presentació feta amb la web de www.slide.com:
                          



jueves, 7 de octubre de 2010

SISTEMA OPERATIU



 Un sistema operatiu és el software bàsic d’un ordinador que crea una connexió entre la resta de programes de l’ordinador, els dispositius hardware i l’usuari. Les funcions bàsiques del sistema operatiu són administrar els recursos de la màquina, coordinar el maquinari i organitzar arxius i directoris en dispositius d'emmagatzematge.
Els Sistemes Operatius més utilitzats són Dos, Windows, Linux i Mac. Els sistemes operatius li tradueixen a l'ordinador les ordres que li donem a través dels diferents comandaments o accions que fem per mitjà dels programes que utilitzem. Sense un sistema operatiu l'ordinador no fa res.
Existeixen diversos tipus de sistemes operatius, definits segons la seva capacitat per administrar simultàniament informació de 16 bits, 32 bits, 64 bits o més.

 
Sistema
Programació
Usuari únic
Usuari múltiple
Tarea única
Multitarea


DOS
16 bits
X

X



Windows3.1
16/32 bits
X


no preventiu


Windows95/98/Me
32 bits
X


cooperatiu


WindowsNT/2000
32 bits
X

preventiu


WindowsXP
32/64 bits
X

preventiu


Unix / Linux
32/64 bits
X

preventiu


MAC/OS X
32 bits
X

preventiu


 VMS
32 bits  
X
  preventiu 

SISTEMES OPERATIUS:
A continuació us parlare d'alguns sistemes operatius bastant coneguts al món de l'nformàtica.

Windows:
Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windowsel novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI).[1] Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatius client usats a Internet.La versió més recent d'un Windows client és el Windows 7; la versió més recent de servidor és el Windows Server 2008 R2.

Mac:

Nom amb el qual actualment ens referim a qualsevol computadora personal dissenyada, desenvolupada, construïda i comercialitzada per Apple Inc. Els Macintosh, coneguts simplement com Mac en tots els cercles, són una família d'ordinadors manufacturats per Apple Computer, empresa amb seu a Cupertino, California, EUA. Anomenats així per les pomes McIntosh, el tipus de poma favorita de Jef Raskin, els Mac van ser llançats al mercat el gener de 1984 amb un famós anunci a la Super Bowl. Va ser el primer ordinador a popularitzar la interfície gràfica d'usuari (GUI o IGU), cosa que en aquell temps va suposar un salt revolucionari en ordinadors domèstics.

Linux:

És el sistema operatiu format pel nucli del sistema o kernel Linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu. Actualment existeixen nombroses distribucions de programari del sistema operatiu Linux o GNU/Linux, algunes de les quals gestionades per empreses privades (SuSE, Mandriva, RedHat, Ubuntu) i d'altres per comunitats d'usuaris i programadors (Debian, Knoppix, Gentoo, Mepis) i fins i tot Comunitats autònomes (LinEx, Linkat) o Instituts d'Ensenyament Secundari (BIADIX). Les diferències que tenen són bàsicament l'alliberament (o tancament) de codi a la comunitat, la incorporació (o la manca) d'interfícies gràfiques per a la gestió de nombroses aplicacions, la facilitat (o complicació) d'instal·lació i ús, i el grau de dependència d'una empresa.

lunes, 4 de octubre de 2010

Correfocs del Pedró





Doncs aquí us deixo amb la foto que ens vam fer jo i els meus amics la nit dels correfocs del Pedró. Va ser una nit fantàstica amb aquest nois:
Marina,Ana,Guille,Giovanni,Robert,Lucia,Alba,Laura,Blanca,Pecellin, Gerard, Saskia, etc. Vam anar tots junts a córrer al costat dels correfocs i també ens vam mullar com bojos a una font que hi havia a la plaça. Nois sempre junts!

miércoles, 22 de septiembre de 2010

Qui sóc?


Hola sóc l’Álvaro Ferrero Escrivá tinc quinze anys i estudio a l’escola Sant Antoni Maria Claret de Cornellà de Llobregat. Vaig a 4rt d’ESO i com es el meu  últim any a l’escola, el Cisco González, que es el nostre professor d’infòrmatica, ens a manat de fer un bloc per anar posant els records d’aquests 13 anys a l’escola.  Sóc un noi que li agrada molt l’nfòrmatica i l’electronica, i crec que s’em donarà bastant bé manejar aquest bloc.  
Espero que us agradi el meu bloc